Predavalnica DDT – četrtek, 8. december ob 19. uri
Vljudno vas vabimo na brezplačno predavanje »BEMUMAST! NISO KRIVE MAŠČOBE« v četrtek, 8. decembra ob 19. uri v predavalnici Delavskega doma Trbovlje. Predavanje organizira ekološka trgovina Gajbica.
Predavanje bo vodil Gašper Grom, diplomirani dietetik in svetovalec za prehrano LCHF. Na predavanju bo predstavil ozadje epidemije debelosti in pojasnil, zakaj imamo kot družba problem z razširjanjem debelosti. Pogosto slišimo, da smo debeli zato, ker smo požrešni ali ker nimamo discipline. A v ozadju je veliko več kot samo nedisciplina. Kot zelo učinkovito možnost za posameznike, ki se ne želijo več vrteti v začaranem krogu diet, bo predstavil osnove prehrane LCHF, ki je učinkovita tako za hujšanje kot tudi za splošno izboljšanje zdravstvenih kazalcev, kot so na primer povečani krvni lipidi. Na predavanju mu boste lahko zastavili tudi svoja vprašanja.
O predavatelju:
Gašper Grom velja za prehranskega strokovnjaka, ki se že več let trudi obrniti uradno prehransko piramido na glavo in dokazati, da maščobe niso krive za porast debelosti in kroničnih obolenj. Nasprotno, prek tako imenovane LCHF (LOW CARB HIGH FAT) in keto prehrane, dokazuje, da lahko s povečanjem maščob v prehrani, ob sočasnem zmanjšanju ogljikovih hidratov izboljšamo naše zdravje, normaliziramo krvno sliko in nenazadnje zmanjšamo in vzdržujemo želeno telesno težo.
Svoja prepričanja utemeljuje na podlagi številnih znanstvenih dognanj in prek udeleževanj na številnih LCHF konferencah v tujini in nenazadnje na podlagi dolgoletnega praktičnega dela s svojimi strankami. Pravkar je s Tjašo Vrhovnik izdal prvo slovensko knjigo o LCHF prehrani z naslovom” BEMUMAST! Z uživanjem maščob do vitkosti in dobrega počutja.”
Je tudi dolgoletni osebni trener in ustanovitelj podjetja Maxximum, urednik revij Postani FIT in Maxximum Fitness & Bodybuilding, predsednik slovenske fitness in bodybuilding zveze Slovenije IFBB, svoje znanje pa redno predstavlja tudi v člankih v slovenskem tisku.
Več o njem na njegovi facebook strani.